Holistische massage

De holistische massage is een volledige lichaamsmassage, welke een subtiele energie-uitwisseling met zich mee brengt. De massage is niet alleen gericht op de ontspanning van spieren, maar ook op de geestelijke ontspanning.

 
Deze massage is een samenstelling van de meest goed werkende elementen uit verschillende massagetechnieken.

De holistische massage is geneeskrachtig voor het hele lichaam. Het masseren ontspant en stimuleert de spieren, bevordert de bloedsomloop door de aderen en kalmeert het zenuwstelsel. Verder stimuleert het de lymfestroom en het rekt het bindweefsel van de gewrichten op. De Holistische massage werkt ook in op de chakra's.

Je fysieke en psychische gesteldheid evenals je spirituele als emotionele toestand zijn onlosmakelijke met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Zit je goed in je vel? Dan ben je in balans en heb je geen lichamelijke en geestelijke klachten.  Voel jij je echter gestrest? Dan kan zich dat bijvoorbeeld uiten in buikpijn, verlies van eetlust, hoofdpijn, algehele malaise enz. Dus, de oorzaak van je klacht zit vaak op een totaal andere plek dan waar jij hem voelt. Door het toepassen van een holistische massage wordt het evenwicht in je lichaam herstelt. Je ontspant en ervaart meer rust.

Het verlicht op mentaal niveau stress en angst en helpt je je bewust te maken van je lichaam als geheel, van de delen waarmee je in contact staat en die waarvan je je 'afgesneden' voelt. Als je eenmaal duidelijk is geworden waar de energieblokkades zitten, kunnen we daarmee aan de slag en kan je, door een positiever zelfbeeld te ontwikkelen, de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk en gezondheid.

 
Bij holistische massage wordt de mens als een geheel behandeld. Je lichaam, geest en je contact met de omgeving bepalen wie je bent.
Er zijn bepaalde punten in je lichaam waar je emoties en spanningen opslaat, deze massage richt zich op die punten.

Er wordt van het hoofd naar de voeten gemasseerd, te beginnen met de achterkant en daarna de voorkant.
Het is niet vreemd dat tijdens deze massage emoties, herinneringen of gedachten naar boven komen. Het gaat er om deze te herkennen, erkennen en ze te aanvaarden als deel van jezelf. Pas dan kan de genezing beginnen.
 
Deze massage duurt een uur (indien nodig langer) en kost net als alle andere behandelingen €50,-